חוסר חשק מיני כתוצאה מרמת טסטוסטרון נמוכה

גיל המעבר של הגבר, כמו זה של האישה, מתרחש בגלל שינויים הורמונאליים. הירידה באנרגיה הכללית ובדחף והחשק המיני קשורה לירידה ברמות הטוסטסטרון בגוף. אצל נשים הסימנים של תקופת המעבר ברורים בגלל הפסקת הוסת, והן מודעות לשינוי, יודעות כבר איך לטפל בו, ונבדקות באופן קבוע אצל רופא נשים שדואג לעזרה הורמונאלית. גברים סובלים מחוסר ידע וטיפול, ובגלל שהסימנים לירידה ההורמונאלית הם הדרגתיים, הם בטוחים שככה זה ואין מה לעשות. וחבל, גם רופאים המתמחים בבריאות הגבר כמו רופאים סקסולוגים, יודעים להחזיר את הגלגל לאחור מבחינה הורמונאלית.

האם הרגשת לאחרונה נטייה גוברת להשמנה באיזור הבטן?
האם אתה חש יותר עצבני או מדוכא? סובל מחוסר אנרגיה מנטייה לעייפות?  מהפרעות שינה?
האם אתה מרגיש ירידה בחוזק השרירים, בשיעור הגוף, בחשק המיני, בכמות הזרע או בחוזק הזיקפה והאורגזמה?
אם ענית בחיוב על חלק או כל השאלות האלה, ואתה מעל גיל 40, יכול להיות שכמו יותר מ 30% מהגברים בגילך, גם אתה סובל מירידה בהפרשת הטסטוסטרון.

טסטוסטרון הוא ההורמון העיקרי המשפיע על מיניות הגבר. ההורמון נמצא בכמויות קטנות יותר גם בגוף האישה והוא חשוב גם לבריאות ולתפקוד המיני שלה. מינון נכון של טסטוסטרון חיוני לתפקוד מיני תקין, לבניית חשק מיני ולתפקוד מערכת הזיקפה. מאחר וההורמון , שמופרש מהאשכים אחראי גם על תהליך יצירת הזרע בגוף הגבר, הרי שלו תפקיד חשוב גם בפוריות הגבר. הטסטוסטרון משפיע גם על מערכות גופניות אחרות , אך בעיקר משפיע על עוררות הליבידו ודחפים אחרים של הישגיות, ספורט, הישגיות  ואנרגיה וחיוניות כללית.
לכן כאשר גבר סובל מירידה דרסטית ברמת הטסטסטרון הוא חש נטול כוחות וכאילו הזדקן בצורה מואצת. הפרשת ההורמון מתמעטת באופן טבעי אצל רוב הגברים עם הגיל, וההבדל בין התפקוד המיני והכללי בין גברים בני 20 לבין גברים בני 60 שונה, גם בגלל אותה ירידה בכמות הטוסטסטרון שהגוף שלהם מפריש כאשר הם מתבגרים.  רופאים מזהים הפחתה בייצור הטסטוסטרון אצל גברים החל כבר מגיל 30, כאשר קצב הירידה מואץ החל מגיל 50.
גברים הנמצאים בסיכון בירידת רמת הטסטוסטרון שתפגע בכושר המיני שלהם הם בעיקר אלו הסובלים מהשמנה, מפגיעה באשכים בגלל מחלה או ניתוח, גברים המקיימים אורח חיים לא בריא הכולל שתיית כמות גדולה של אלכוהול או שימוש בסמים מסוימים. מי שסובל ממצב תזונתי ירוד או מהפרעות שינה, מי שצורך סטרואידים או תרופות הורמונאליות, תרופות לכאב כרוני או ליתר לחץ דם מסוימות, גם הוא שייך לקבוצת הסיכון שעלולה לסבול מחסר בטוסטסטרון החל מגיל 45.

כיצד מאבחנים חוסר איזון ברמת הטסטוסטרון?

בדיקת דם פשוטה תאשר לרופא האם התופעות שאתה סובל מהן אכן קשורות לירידה ברמת הטסטוסטרון בגוף. בדיקת הדם הזו מתבצעת בכל קופות החולים והיא כלולה בסל הבריאות, ואינה כרוכה בתשלום.
בצרפת, שם למדתי ועבדתי כרופא אנדוקרינולוג,  בדיקות הורמונאליות תמיד היו חלק אינטגראלי לכל גבר שמתלונן על בעיות זיקפה.  גם בארץ, אני ממליץ לכל גבר מעל גיל 45 הסובל מירידה בתפקוד ובחשק המיני, לבצע בדיקות דם הכוללות:
PROLACTINE
FREE TESTOTERONE
TOTAL TESTOSTERONE
DHEA-S
TSH
PSA
כדי לשלול כל אפשרות של מקור הורמונאלי אפילו חלקי, שגרם להפרעת הזיקפה.
בהרבה מקרים ובעיקר אצל גברים מעל גיל 40 ,אני מוצא בבדיקת הדם  רמות נמוכות של טסטוסטרון חופשי  שמסבירות הרבה מיקרים של חוסר שביעות רצון מהתפקוד המיני גם עם שימוש בתרופות לטיפול בהפרעות זיקפה מסוג PDE5 , תרופות מסוג לויטרה, סיאליס או ויאגרה.
בניגוד לדעה הקיימת עדיין אצל הרבה רופאים רמה תקינה של טסטוסטרון טוטאלי לא מעידה בהכרח על תפקוד מיני תקין.  רק רמה טובה  גם של טסטוסטרון טוטאלי  וגם של טסטוסטרון חופשי מעידה על כך שרמות הטסטוסטרון בגוף אכן טובות. רמה טובה  של תוצאה הורמונאלית תימצא במחצית העליון של סקלת הנורמה בבדיקות המעבדה.

    לייעוץ עם ד"ר דניאל דריי השאר/י פרטים ונחזור אליך

    תודה על פנייתך
    נחזור אליך בהקדם!
    פתח אפשרויות ליצירת קשר

      לייעוץ עם ד"ר דניאל דריי השאר/י פרטים ונחזור אליך

      תודה על פנייתך
      נחזור אליך בהקדם!
      חייגו אלינו