למדי לזהות בעיות בריאותיות

חיי המין הם חוויה של כל הגוף. אם את מאוכזבת מהתפקוד המיני או מצב החשק המיני שלך, זה לא "רק בראש". הגיע הזמן לבדק בית. מנקודת מבטו של הגוף, יחסי מין מספקים תלויים בזרימת דם טובה, איזון הורמונאלי, ומצב אנטומי סביר. בכל גיל חשוב לבצע בדיקת דם הורמונאלית. המצב ההורמונאלי שלך משפיע על מנגנון התגובה המינית שלך בכל דרך אפשרית.

רמת האסטרוגן, הפרוגסטרון והטסטוסטרון קשורות לגמישות הרקמות בנרתיק, לרמות האנרגיה ומצב הרוח, לתחושה באברי המין ולרמת החשק המיני. אני ממליץ לכל אישה לבצע, בכל גיל, בדיקת דם פשוטה כדי לבדוק את רמת ההורמונים, ולא לשכוח גם את תפקודי בלוטת התריס. זו נקודת ההתחלה.

נשים שסובלות מירידה בחשק המיני, עשויות לשאול את עצמן שאלות קיומיות כמו – האם אני עדיין אוהבת את בן זוגי, למרות שאיני חושקת בו כמו פעם? לפעמים הבעיה היא לא כל כך רגשית, אלא תלויה בתנודות הורמונאליות שאפשר לאזן אותן. זהו תחום מומחיותו של רופא סקסולוג. לפי תוצאות הבדיקות, רופא סקסולוג יוכל להעריך האם ואיך כדאי לאזן את רמת ההורמונים אצלך. קיימות מספר דרכים להתמודד עם בעיות תפקוד מיני על רקע הורמונאלי. לפני גיל 40, נדיר שאני ממליץ על טיפול הורמונאלי ממושך.

בדרך כלל, אם יש צורך באיזון הורמונאלי, אני ממליץ על טיפול קצר ומקומי במריחת טסטוסטרון בג'ל המיועד לגברים. בארץ, שלא כמו בארצות הברית, לפי הוראות משרד הבריאות, עדיין אין התוויה לטיפול הזה בנשים, אך יש מספיק רופאים שיכולים לקחת אחריות על הטיפול הזה. אני מטפל גם בתוספות הורמונאליות DHEA. בין גיל 40 לגיל המעבר (סביבות גיל 52), יכולים להיות שינויים הורמונאליים טרום גיל המעבר עקב ירידה בטסטוסטרון החופשי. גם אז אני ממליץ על טיפול עדין לתקופה מוגבלת בזמן בטסטוסטרון ג'ל, שיכול להביא לשינוי דרמטי אצל נשים שסובלות מירידה בחשק המיני.

לנשים בגיל המעבר, אם עדיין לא עברה חצי שנה מאז שנפסקה הווסת, ועד שתהיה התייצבות במצב ההורמונאלי, אם יש ירידה ברמת החשק המיני, אני ממליץ לנסות טיפול טבעי בפמארל, מלווה בתוספות טסטוסטרון קלות לפי הצורך, בליווי רפואי. אחרי חצי שנה אפשר או להמשיך בטיפול, או לעבור לטיפול הורמונאלי בליויאל או טיפול עם הורמונים ביו – זהים, כל עוד אין מחלות רקע או קונטרה אינדיקציה של סרטן בעבר. גם לנשים שחולות או חלו בסרטן, יש איך לעזור ולהחיות את חי המין, כשמביאים לרופא סקסולוג את כל הנתונים.

תרופות שגורמות לבעיות מיניות

בדקי את ארון התרופות שלך – מי שאשם בהרבה בעיות מיניות, כולל חוסר חשק וחוסר זקפה הוא הרבה פעמים הרופא. כפי שמצב בריאותי כללי אמור להשפיע על איכות וכמות חיי המין שלך, כך גם נטילת תרופות לטיפול בהן עלול להשפיע לרעה על חיי המין שלך ושל בן זוגך. קחי שעה ועברי, יחד עם בן זוגך, על כל התרופות שאתם נוטלים, באופן כרוני וגם לפי הצורך. ישנן תרופות שמשבשות את מנגנון התגובה המיני, כך שגם אם אתם רוצים מבחינה נפשית לקיים יחסי מין, הגוף יתקשה לשתף פעולה. ישנן תרופות נפוצות מאוד לבעיות כרוניות, המשפיעים על זרימת דם תקינה, איזון הורמונאלי, ותפקוד עצבי תקין באזור האגן ואברי המין.

שימי לב במיוחד לתרופות נגד לחץ דם גבוה, שמשפיעות בעיקר על מנגנון הזקפה אצל גברים ועל החשק המיני והלחות הוגינאלית אצל נשים. גם תרופות נגד דיכאון עשויות לגרום לירידה בחשק המיני, ולקושי בהגעה לאורגזמה. אצל חלק מהנשים, גם גלולות למניעת הריון עלולות לגרום לחוסר חשק מיני, ירידה בתחושה בזמן יחסי המין, בעיות עוררות וקושי להגיע לאורגזמה. לתופעות כמו עלייה במשקל, אגירת נוזלים ושינויים במצב הרוח, יכולה להיות השפעה שלילית על ההערכה העצמית של האישה, מה שפוגע ישירות באיכות חיי המין והרגש שלה. אפילו תרופות ללא מרשם רופא, כמו תרסיסים לייבוש הסינוסים, עלולים לגרום ליובש בנרתיק.

    לייעוץ עם ד"ר דניאל דריי השאר/י פרטים ונחזור אליך

    תודה על פנייתך
    נחזור אליך בהקדם!
    פתח אפשרויות ליצירת קשר

      לייעוץ עם ד"ר דניאל דריי השאר/י פרטים ונחזור אליך

      תודה על פנייתך
      נחזור אליך בהקדם!
      חייגו אלינו