ירידה בחשק המיני נפוצה בעיקר אצל נשים אחרי גיל 30 ואחרי גיל 60. אלו שני האפיקים המרכזיים.
נשים יכולות לאבד את המשיכה המינית כלפי בן הזוג מכל מיני סיבות אפשריות, ובהן:
בעיות בזוגיות: מתחים וכעסים בין בני הזוג. לא בא לנו לעשות אהבה עם בן זוג שאנחנו כועסים עליו, או מאוכזבים ממנו.
בעיות אישיותיות, נפשיות, שלא קשורות במישרין לבן הזוג: לחץ, מתח, חרדה, בעיות עם הבוס בעבודה, פיטורים. דיכאון בא לידי ביטוי לעיתים קרובות באובדן התשוקה והחשק המיני. גם חזרה של טראומה מהעבר יכולה לעורר את הבעיה: הגיעה אלי לקליניקה בחורה שעברה אונס בגיל 12. היא פגשה בן זוג וקיימה עמו מערכת יחסים תקינה בת שנתיים, עד שפגשה יום אחד במקרה את הגבר שאנס אותה, ופתאום כל הטראומות מהעבר חזרו, והחשק המיני אבד בבת אחת.
מי שסובלת מתסמינים של דיכאון, חוסר חיוניות, חרדה שבאה לידי ביטוי בעצבנות, דאגה, חוסר מנוחה או חולשה וסחרחורות – חשוב שתפנה לאבחון וטיפול בחרדה ודיכאון.
סיבות פיזיות, גופניות והורמונליות: בניגוד לגברים, אצל נשים בריאות ומתפקדות, חשק מיני בא לידי ביטוי בעליות ומורדות באופן מחזורי: בתקופת הביוץ, למשל, החשק המיני גבוה, גם בתקופת הפסקת הגלולות, בין חפיסה לחפיסה ישנה עליה בחשק המיני. לעומת זאת בתקופת ההריון, אחרי הלידה וגם אצל נשים בגיל המעבר, יש לרוב ירידה בחשק המיני, בגלל כל מיני שינויים הורמונלים שמתחוללים בגוף בתקופות הללו. תת פעילות של בלוטת התריס, היא אחת מהסיבות הנפוצות לאובדן המשיכה המינית בקרב נשים.
קראי כאן על טיפול הורמנלי להגברת החשק המיני אצל נשים
מבחינה זוגית, גבר שאשתו מאבדת בו פתאום כל עניין מיני מרגיש לרוב דחוי ולא נאהב. לרוב, ירידה בחשק המיני תגרום לבעיות ומתחים בזוגיות, או תעצים בעיות קיימות, ולכן חשוב מאד להקדים ולפנות לטיפול אצל רופא סקסולוג.