כשאישה מדווחת על דימוי גוף נמוך וחוסר שביעות רצון ממקום בגופה, חשוב להבחין בין המקרים: במקרים רבים, אין בכלל בעיה. הכול בראש של האישה, הדימוי הגופני שיש לה לגבי עצמה פשוט לא נכון. במקרים כאלו חשוב לפנות לטיפול זוגי כדי לחזק את הביטחון העצמי ואת הדימוי העצמי של האישה, וללמד את בן הזוג איך להעביר מסר חיובי ולחזק את בת זוגו, וכמובן להעשיר את המיניות שלהם, מאחר ומיניות טובה גם היא תורמת לדימוי גוף חיובי, מה שמביא למיניות יותר טובה, עליה בחשק מיני וחוזר חלילה.
כאשר לאישה יש בעיה אסתטית ספציפית, שמפריעה לה זה זמן רב ופוגעת באופן קשה בביטחון העצמי שלה, בנשיות שלה ובתפקוד שלה, כדאי לפנות לייעוץ ולקבל חוות דעת מקצועית ואובייקטיבית באשר למקור הבעיה. אם האישה אינה סובלת מליקוי בדימוי הגוף שלה, אז הפתרון הניתוחי הוא פשוט ונוח, ויגרום לה להרגיש הרבה יותר טוב עם עצמה.
בכל מקרה לעולם אל תשנו משהו בגוף שלכן רק כדי להתאים לאידיאל של אדם אחר או כדי למצוא חן בעיני בן הזוג. גשו לניתוח רק אם הבעיה מפריעה לכם עצמכן. אם עשיתן את הניתוח עקב בעיה אסתטית אמיתית וכדי לפתור בעיה שהפריעה לכם עצמכן, סביר להניח שהתוצאות יגרמו לכן להרגיש הרבה יותר טוב. זה יעלה לכן את הביטחון העצמי, יעודד אתכן להיחשף בערום, תרגישו הרבה יותר נשיות, וזה כמובן יביא למיניות טובה יותר. אם נגררתן לניתוח בניגוד לרצונכן או כדי לשאת חן, רק כדי לרצות את הבעל (שאוהב למשל חזה גדול) נדיר שתקבלו את התוצאה בצורה טובה. סביר יותר שלא תרגישו בנוח עם החזה החדש. ניתוח פלסטי אינו מהווה פיתרון לבעיית דימוי גוף שלילי.
חשוב להדגיש שיש המון גברים שמעדיפים דווקא נשים מלאות או שמנות או נשים עם חזה קטן דווקא. אין אידיאל גברי אחד. יש המון נשים שמרעיבות את עצמן לדעת, כדי להיות רזות וחטובות, רק כדי לרצות את הבעל, בעוד שהוא דווקא היה מעדיף אישה יותר מלאה.
טיפלתי באישה בת 43, שהתאמצה נורא להיות רזה ושרירית, עד שפתאום היא גילתה לתדהמתה שלבעל שלה יש מאהבת ששקלה למעלה מ-120 ק"ג. בדיעבד היא גילתה שבמשך כל השנים הללו הבעל שלה נמשך דווקא לנשים שמנות. היא לא ידעה מה לעשות עם האינפורמציה הזאת. חשבה שאולי כדאי לה להשמין. כמובן שהמלצתי לה לשמור על עצמה רזה וחטובה, כפי שהיא הכי אוהבת את עצמה.