בריחת שתן אצל נשים היא תופעה נפוצה הרבה יותר ממה שאולי נדמה. הסיבה שכנראה גורמת לרוב האנשים לחשוב שתופעה זו היא לא כל כך שכיחה, היא בגלל שאחוז הנשים שהולכות להיבדק או פונות לטיפול רפואי הוא נמוך, ניתן לומר שאפילו נמוך מדי. במידה וגם אתן סובלות מדליפת שתן, חשוב מאוד שתפנו לטיפול רפואי. ועד אז, הנה כל מה שתצטרכו לדעת בנושא.
מהי בריחת שתן אצל נשים?
בריחת שתן או דליפת שתן אצל נשים הינה תופעה שכיחה מאוד בקרב נשים מבוגרות. ההגדרה לבריחת שתן מבחינה רפואית היא אובדן שתן בלתי רצוני. אנו רגילים לקחת את מנגנון הגוף האנושי כמובן מאליו, אך בעיה כמו דליפת שתן עלולה להשפיע רבות על הביטחון של כל אישה בכל גיל, על המצב הרפואי שלה וכן על המצב הנפשי שלה. המבוכה מהתופעה, גורמת לרוב הנשים אשר סובלות ממנה להימנע מפנייה לטיפול רפואי.
שלפוחית השתן של כל אחד ואחת מאיתנו, היא למעשה שריר דמוי שק ותפקידו העיקרי הוא לאחסן את השתן אשר מיוצר בכליות. במצב נורמלי ותקין, כאשר השלפוחית מגיעה לקצה גבול יכולת האחסון שלה, נרגיש את הצורך להטיל שתן. כשיש דליפה של שתן, בלי קשר לכמות שדלפה, זהו סימן לפגיעה במנגנון השלפוחית ומתן השתן.
מהם גורמי הסיכון שעלולים להוביל לדליפת שתן?
ישנם כמה גורמי סיכון נפוצים אשר יכולים להוביל לבריחת שתן, הנה כמה מהמרכזיים שבהם:
- גיל (ככל שהאישה מבוגרת יותר, כך עולה הסיכוי לבריחת שתן).
- לידה (ככל שמספר הלידות רב יותר, כל עולה הסיכוי לתופעה).
- גיל המעבר.
- עודף משקל או השמנה קיצונית.
- פעילות גופנית מאומצת, שעלולה להוביל לדליפת שתן במאמץ.
- עישון.
- מחלות כרוניות שונות.
- שימוש בתרופות מסוימות לאורך זמן.
- תורשה גנטיקה.
מהם התסמינים המאפיינים בריחת שתן אצל נשים?
קיימים מספר סוגים ותסמינים אשר נפוצים יותר בבריחת שתן אצל נשים.
- בריחת שתן במאמץ: הצורה הנפוצה והמוכרת ביותר של דליפת שתן אצל נשים. היא אינה קשורה לגיל מבוגר ואף נפוצה יותר אצל נשים צעירות בגיל הפוריות. הדליפה עצמה מתרחשת כאשר מתרחשת עלייה בלחץ תוך-בטני כתוצאה מפעולות מסוימות כמו למשל דליפת שתן בעת שיעול, עיטוש, צחוק או בעת פעילות גופנית מאומצת.
- בריחת שתן מדחף שלפוחית רגיזה: צורה נפוצה נוספת היא שלפוחית רגיזה והיא נפוצה בעיקר אצל נשים מבוגרות. מצב זה מאופיין באיבוד שתן בלתי רצוני המלווה בתחושת דחיפות למתן שתן.
- בריחת שתן משולבת: שילוב של שלפוחית רגיזה ושל בריחת שתן במאמץ. תסמינים נוספים שעלולים להופיע יכולים להיות קושי בהתאפקות במתן שתן ותחושת התרוקנות לא מלאה של שלפוחית השתן.
איך ניתן לטפל בדליפת שתן אצל נשים ומהם הדרכים המומלצות?
ישנם מספר דרכים ושיטות לטפל בתופעה – דרך שמרנית, בעזרת תרופות או בניתוח. הטיפולים השמרניים ידרשו שינוי באורח החיים שלכן והפיכה שלו לפעיל ומאוזן יותר. תוכלו למשל להפקיד על הדברים הבאים:
- תרגילי פיזיותרפיה לרצפת האגן.
- ביופידבק.
- אימון שלפוחית השתן.
- ירידה במשקל.
- הימנעות ממשקאות משתנים (למשל משקאות המכילים קפאין).
בנוסף, קיימים טיפולים רפואיים הכוללים בין היתר:
- טיפולים תרופתיים.
- ניתוח.
- הטיפול במרפאה של ד”ר דניאל דריי.
לסיכום: בריחת שתן היא תופעה שכיחה וניתנת לטיפול
קיימות אפשרויות טיפול מגוונות לדליפת שתן אצל נשים והדבר החשוב ביותר, הוא לפנות לטיפול רפואי לקבלת אבחון וטיפול מתאים ולא להישאר עם חוסר הנוחות והכאבים.
הקליניקה של ד״ר דריי היא המקום היחיד שמתמחה בשילוב ייחודי של מטפלות נפשיות ומכשור חדשני ומיוחד שמזרים דם וגורמי צמיחה לאזור הפגוע והכואב ומביא לריפוי האגן ולחוויה מינית טובה יותר.
זכרי שנשים רבות בדיוק כמוך עוברות וחוות בדיוק את מה שאת עוברת, והדרך לטפל בבעיה היא זמינה ומוכחת. פני עוד היום לפגישת ייעוץ במרפאה של ד"ר דניאל דריי, בכדי לשמוע על הטיפול הייחודי ולהתקדם צעד נוסף לעבר פתרון הבעיה.
אולי יעניין אותך גם: