כאשר אתה מגורה מינית, במהלך ההתעלסות, האם הזיקפה שלך מתעוררת אוטומטית ללא צורך בעזרה אוראלית או ידנית? אם יש לך זיקפה במהלך המשחק המקדים, האם היא חזקה מספיק כדי לקיים איתה חדירה? האם אתה מצליח להחזיק זיקפה לאורך זמן לאחר החדירה? האם הזיקפה שלך הייתה חזקה יותר בעבר? ממתי שמת לב לירידה בעוצמת ותדירות הזיקפה?
נושא הזיקפה , בכל התרבויות, מעסיק גברים בכל הגילאים ולכל אורך חייהם מגיל צעיר. לגבר המתפקד מינית יש זיקפה חזקה המאפשרת חדירה לאורך זמן. זיקפה ספונטנית עקב גירוי מיני ,שאין צורך לדאוג האם תגיע והאם תחזיק מעמד לאורך זמן המגע המיני מאפשרת חופש וביטחון מיני שהם הבסיס לחיי מין טובים.
למידע נוסף אודות הטיפול בבעיות זיקפה לחץ כאן, או צור קשר עם הקליניקה של ד"ר דריי כבר עכשיו
מהן ההשלכות של בעיות זקפה על הגבר, האשה והזוגיות?
כשגבר אינו יכול לסמוך על הזיקפה שלו וסובל מבעיות בנושא זה, יש לכך השפעה עצומה על האגו הגברי. מדובר בבעיה מאד נפוצה. מעריכים ש-60% מהגברים יסבלו מבעיית זיקפה במהלך חייהם. הגבר הסובל מרגיש שאינו גברי מספיק, שהוא מזדקן, שהוא לא מתפקד כפי שמצופה ממנו. אם הוא צעיר הוא לא יעז להתחיל עם בחורות.
יש לכך השלכות גם על האישה ועל הזוגיות – 60% מהנשים שבן זוגן סובל מבעיות זיקפה מדווחות על חשק מיני ירוד והנאה פחותה מיחסי מין, וזה לא מפליא – הגבר הסובל הוא פחות נדיב וסובלני, יותר עסוק בעצמו, לחוץ ועצבני, ויש יותר מריבות שגורמות להתרחקות בין בני הזוג.
אני ממליץ לבת הזוג, לא להיעלב, לדעת שזה לא בגלל שהגבר אינו חושק בה, אלא משום שיש בעיה. בהגדרה, כשאומרים "בעיות זקפה", לא מדובר על בעיה זמנית, נקודתית, חד פעמית, שיכולה לנבוע מקצת עייפות, אלא על בעיה של איבוד שליטה על הזיקפה, שחוזרת על עצמה, ומטרידה אותנו לפחות במשך 3 חודשים.
בעבר חשבו שהבעיה היא בעיקר פסיכולוגית. היום ידוע שב-30%-60% מהמקרים הבעיה היא פיזית. אם רוצים לדייק – עד גיל 40, בכ-90% מהמקרים הבעיה היא נפשית (חרדת ביצוע) ורק בכ-10% מהמקרים הבעיה פיזית – הורמונאלית בעיקר. ואילו מגיל 40, בכ-80% מהמקרים מדובר בשילוב של בעיות פיזיות ונפשיות. פיזית, בין הגורמים לבעיות הזיקפה אפשר לציין מחלות כרוניות, בעיות בזרימת הדם, בעיות עצביות או השפעת לוואי של נטילת תרופות. אבל אפילו אם הסיבה הראשונית היתה פיזית, לרוב יתלווה לזה פן נפשי של חרדת ביצוע, שרק יחמיר את הבעיה.
בעיית זיקפה – למה זה קורה לך?
כדי להבין מה עשוי להיות מקורה של בעיית הזיקפה ענה לעצמך על השאלות הבאות:
- האם אתה סובל מסוכרת לא מאוזנת, מבעיות לב, מלחץ דם גבוה, מכולסטרול גבוה או ממחלות של מערכת העצבים?
- האם אתה משתמש בתרופות מרשם למחלות כרוניות, בתרופות להצמחת השיער או בכל תרופה אחרת, גם כזו שנמכרת ללא מרשם רופא?
- האם בצעת לאחרונה בדיקת דם לבירור מצב הורמונלי?
- האם אתה סובל לאחרונה מדכאון, עצבנות או מירידה אנרגטית כללית?
- האם אתה מתמודד עם לחץ בעבודה?
- האם אתה סובל מחרדות או מבעיות אישיות או זוגיות?
- האם אתה שותה יותר מדי אלכוהול, מעשן או משתמש בסמים?
מאחר ויתכן שהגורם לבעיות הזיקפה הוא לחץ, אני ממליץ לגבר לשתף את בת זוגו, להציע לה לקיים יחסים שיכללו ליטופים ונישוקים, אולם ללא חדירה. אחרי שבוע כזה, המתח עשוי לרדת. חוסר הציפיות לחדירה מצד האישה, יפחית את הלחץ של הגבר, והזיקפה תופיע מעצמה. אם הטריק הזה לא עוזר, אני ממליץ לפנות לטיפול אצל רופא סקסולוג. פציינטים נוטים לפנות לטיפול בממוצע רק אחרי 20 חודשים לאחר הופעת הבעיה. בנוסף, רק 10% מהגברים הסובלים פונים בכלל לעזרה וחבל, כי יש פתרונות. רופא סקסולוג יאבחן האם מדובר בבעיה פיזית או נפשית.
אם חושדים שהבעיה היא אכן ממקור פיזי, מומלץ לערוך בדיקות (עורקים, ורידים, עצבים) ולטפל בהתאם. כשמתברר רקע הפיזי לבעיית הזיקפה, צריך לבדוק את המצב ההורמונאלי ולשקול מתן תוספת טוסטסטרון בהתאם לצורך. בנוסף, תרופות מסוימות (ללחץ דם, אולקוס, כולסטרול וכד') עלולות לגרום לבעיות, ולכן כדאי לשקול את החלפתן.
מידע נוסף:
יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ בדיסקרטיות? צרו קשר עם הקליניקה של ד"ר דריי.