אנחנו אולי לא תמיד יודעים לבטא אותו כראוי, אבל בהחלט יודעים על מה הוא אחראי. הטסטוסטרון, הורמון המין הגברי, אחראי על החשק המיני אצל גברים , על תהליך יצירת הזרע בגוף, ועל תהליך הזקפה. אפשר לומר במובן מסוים, שהוא אחד האלמנטים המשפיעים לכאן או לכאן על איזון אצל גברים, וכשיש חוסר או עודף בו, זה משפיע על התפקוד במספר מישורים בחיים, לא רק במישור המיני. הפעם נתמקד בחוסר בטסטוסטרון, מתי הוא קורה, מדוע, למי זה קורה, איך ניתן לאבחן, וכמובן, איך ניתן לטפל.
טסטוסטרון נמוך – איך זה נראה?
כשמדובר בגבר בריא בסך הכל, רמות הטסטוסטרון מגיעות לשיא שלהן בעשור שבין 20-30, וסביב גיל 35 מתחילה ירידה הדרגתית. העניין הוא שרוב הגברים אינם מודעים לכך ולא עושים את החיבור בין העייפות למשל, או הרגשת השחיקה, לבין הירידה בטסטוסטרון. טסטוסטרון נמוך יכול להשפיע על מספר תחומים בחיים ולהתבטא כך:
- ירידה בדחף המיני ובאיכות הזקפה
- ירידה בחשק המיני
- הפחתה בכמות הזרע
- עלייה במשקל
- חוסר אנרגיה ועייפות
- עצבנות ודיכאון
- קשיי שינה
חשוב להבין כי בכל אלו ניתן לטפל ברוב המקרים, באמצעות טיפול הורמונאלי אשר מחזיר את הגוף לאיזון לו הוא זקוק.
למידע נוסף אודות הטיפול להשבת האיזון ברמת הטסטוסטרון אצל גברים, לחצו כאן
טסטוסטרון נמוך אצל גברים – מדוע זה נגרם?
ישנם מספר סיבות שגורמות לתופעת טסטוסטרון נמוך בגיל צעיר, אולם מלבד אלמנט הגיל הצעיר שסיבותיו שונות, או המבוגר, אשר באופן טבעי גורם לירידה ברמת הטסטוסטרון, ישנם מספר גורמים נוספים שכדאי לקחת בחשבון:
- צריכה מרובה של אלכוהול
- שימוש בסמים או סטרואידים
- פגיעה בעקבות מחלה
- שימוש בתרופות שפוגעות בייצור ההורמון (תרופות לכאבים כרוניים, תרופות הורמונאליות)
- תזונה לקויה והשמנה
- אכילת פירות וירקות מרוססים בחומרי הדברה עם אסטרוגן (הורמון מין נשי)
לעיתים קרובות אנו כלל לא מודעים לכך שכל אלו יכולים לגרום לירידה בייצור ההורמון, לא רק הגיל "אחראי" לכך. המסקנה המתבקשת היא שעל מנת לשמור על ייצור טסטוסטרון כמה שיותר מאוזן ובריא, בהחלט חשוב לשמור על אורח חיים בריא.
חוסר בטסטוסטרון בגיל צעיר
ייתכן מצב של חוסר בטסטוסטרון בגיל צעיר או עודף, עקב חוסר איזון הורמונאלי. הטסטוסטרון מתחיל לעלות בשנות העשרה, ועימו שינוי בקול, הופעת שיער, ותופעות נוספות. במידה והתפתחות הנער אינה מראה את הסימנים שכולנו מכירים, חשוב לבדוק זאת.
חוסר בטסטוסטרון – כיצד מאבחנים?
בדיקת דם פשוטה יכולה לתת לכם תמונת מצב מדויקת לגבי רמת הטסטוסטרון שלכם בדם. את ההפנייה אפשר לקבל מכל רופא משפחה בכל קופת חולים, ובדיקת הדם כלולה בסל הבריאות, כך שמדובר בהליך פשוט לגמרי. בדיקת הדם בודקת את רמות הטסטוסטרון בגוף ונחלקת לשתי בדיקות: בדיקת טסטוסטרון כללי, בדיקת טסטוסטרון חופשי. חשוב לבצע את שתי הבדיקות כדי להבין מה דרכי הטיפול העדיפות. למשל, בבדיקה שמראה רמות נמוכות של טסטוסטרון חופשי, אפשר לראות לפעמים חוסר השפעה של תרופות אין אונות כגון ויאגרה, סיאליס, לויטרה ועוד.
טיפול בטסטוסטרון
ישנן מספר אפשרויות לטפל ברמה נמוכה של טסטוסטרון על מנת לעזור לאזן את המצב ההורמונאלי של הגוף. ראשית וחשוב מאוד, דיברנו על חשיבות שמירה על הרגלי אכילה בריאים, הרגלי שינה טובים, לא להגזים עם אלכוהול וסמים, ולקחת בחשבון שיש תרופות שפוגעות בייצור הטבעי של הטסטוסטרון.
בנוסף לשמירה על אורח חיים בריא ככל הניתן, אפשר להשלים ולאזן את רמת הטסטוסטרון בגוף באמצעות זריקות קצרות טווח של טסטוסטרון בשם TESTOVIRON DEPOT או זריקות ארוכות טווח כגון NEBIDO.
ג'ל טסטומקס TESTOMAX
ג'ל טסטומקס מציע טיפול נוח ונגיש, קיים כרגע בשני מינונים, 25 מ"ג, 50 מ"ג, ניתן למרוח בבית לבד. יש צורך במרשם רופא והג'ל נמכר בסבסוד של קופות החולים.הג'ל מסייע לשמור על רמה אחידה של ההורמון, אם מורחים את הג'ל יום יום בשעה קבועה. רמות הטסטוסטרון מתאזנות תוך 3 שעות ממריחת הג'ל, ונשמרות כך למשך כ-24 שעות.
תוך כמה זמן רואים תוצאות?
קודם כל חשוב לעקוב אחר רמות ההורמון במהלך הטיפול, ולבצע בדיקות דם תקופתיות כדי להמשיך ולשמור על איזון.
שנית, תוך מספר ימים אפשר לראות תוצאות בכל הנוגע לחשק המיני ולזקפה, מתחילת הטיפול באמצעות הג'ל או הזריקות, ובהרגשה הכללית גם כן. הטסטוסטרון משפיע לא רק על החשק המיני, אלא על ההרגשה הכללית של הגבר. הטסטוסטרון מחזק את השרירים, נותן אנרגיה ומוטיבציה לעסוק בפעילות גופנית, וכתוצאה מכך גם הדימוי העצמי משתפר, גם הפרשת הסרוטונין גוברת, והמצב הכללי משתפר מאוד.
למידע נוסף אודות הטיפול להשבת האיזון ברמת הטסטוסטרון אצל גברים, לחצו כאן