דימוי גוף ודימוי מיני: תחת השפעת ערכי המשפחה

הרבה מהדימוי המיני השלילי שמשפיע על חיינו היום הוטמע כמסרים שסבבו אותנו בילדותינו. החינוך המיני שקיבלנו, או לא קיבלנו, יהפוך לאחת ההשפעות הגדולות ביותר על המיניות שלנו כנשים. הגישה של ההורים שלנו לגבי הגוף, התגובות שנתנו לנו על הופעתנו החיצונית, הדרך בה התייחסו, אם החמיאו או גרמו לנו להתבייש, עיצבו את דימוי הגוף שלנו כיום.

ערכי המשפחה שגדלנו בה משחקים תפקיד חשוב בהתפתחות תחושות ההערכה העצמית והיכולת לתפקד במערכת יחסים בוגרת אינטימית ומינית. ההשפעות הגדולות היותר הן על יכולת לפתח אינטימיות ותקשורת, על דימוי הגוף ועל המיניות.

אינטימיות

נשים רבות מתחנכות להאמין כי הן "מסובכות " מדי או שאין הן צריכות לצפות ליותר מדי מהאחרים. אמונה זו יכולה להביא לקושי ביצירת אינטימיות. נשים כאלו לא מאמינות שזה אפשרי לקבל מה שהן צריכות מהפרטנר, ולא טורחות לפתח ערוצי תקשורת ולא לומדות את מיומנות הצגת הרצונות והצרכים שלהן בפני בן הזוג. הן אינן מדברות אליו בישירות ובפתיחות.

דימוי גוף

נסי להיזכר מתי בפעם הראשונה הרגשת מודעת לתחושות של הנאה בגוף שלך. זה היה יכול להיות בזמן האמבטיה, כשראית סצנת אהבה בטלוויזיה או קראת פרק ארוטי בספר, או כשהבנת שזה נעים לגעת בעצמך. מה הרגשת אז? האם חלקת את החידוש הזה עם מישהו?

הדרך בה הורייך טיפלו בך פיזית ותחושתית, במיוחד טיפוח גוף הילדה העירום בעת מקלחת או הלבשה ותגובת הורייך לשאלות הילדות על תפקודי הגוף השונים וההבדלים בין בנים לבנות, פתיחות ההורים ומוכנותם לשמוע ולהקדים אינפורמציה גם הם משפיעים על מערכת היחסים הנוכחית שלך עם גופך ועם בן הזוג. היזכרי גם איך הגיבו הורייך, אם הגיבו, למראה גופך המתפתח. האם הם גרמו לך להרגיש גאווה ונוחות או נבוכה ומפוחדת? האם אביך המשיך לחבק אותך בגיל ההתבגרות או שנבהל למראה התפתחותך? לתשובות לשאלות ההיסטוריות האלה יש קשר למי שאת היום.

איך המשפחה שלך התייחסה לאוכל? האם מזון נחשב לדבר מהנה ומזין או שהארוחות זכורות כשדה קרב? לעיתים קרובות, נשים שחוות קשיים בדימוי הגוף גדלו במשפחות בהן התייחסו אל אוכל כאל אויב ולא כמקור הזנה והנאה, מקור לחושניות בריאה. בקיצוניות השנייה נמצאות משפחות בהן אוכל היה תגמול נחשק או מרגיע. חשבי על הארוחות בבית, האם הכריחו אותך "לגמור מהצלחת" או שמנעו ממך מנה שנייה גם כשעדיין היית רעבה? היותך מודעת לכל הדפוסים השליליים שסבבו אותך בילדותך לגבי חושניות, מזון וגופניות יעזור לך להתחיל להתמודד איתם ולשנות אותם היום.

היפטרי מרעיונות מזיקים המשפיעים על המיניות שלך היום – למשל האמונה שאת שמנה מדי, או שלא צריך להתרכז כל כך בהנאות הגוף, ולמדי להגביר את ההשפעה של מקורות אושר וביטחון כמו היותך אתלטית, התגברותך על משברים, ותחושת גאווה לגבי הגוף שלך, הנשיות שלך והיכולות שלך.

יחסים

נסי להיזכר מה היתה האווירה בבית הורייך בנוגע לאינטימיות בין ההורים. האם קיבלת מסרים בריאים על הקשר בין סקס, אהבה, הנאה, פרטיות ומונוגמיות? האם אחד מההורים לעג או חש מאוים ממיניות ההורה השני, ושידר מצוקה ותסכול ממערכת היחסים? חשבי על מודל היחסים שהם סיפקו לך. האם הורייך נראו מחוברים בחיבה פיזית או מנותקים זה מזה? ההתבוננות במודלים שהיוו עבורך הורייך והפרשנות שנתת לכך הם שעיצבו את הציפיות שלך לגבי מין ואינטימיות וקבעו אם חיי אהבה ומין הם משהו שכדאי לחכות לו בכיליון עיניים או משהו שנתפס כמשעמם, בעייתי או אפילו מפחיד.

חשוב שתחקרי מה חשבת אז, ואולי את עדיין חושבת, שהוא הדבר שמחזיק בני זוג ביחד. הגישה לסקס ואהבה בבית הורייך תשפיע על כמה נוח תרגישי לפתח את ההרפתקנות ואת המיניות שלך ולהתנסות בחוויות חדשות גם עם בן הזוג במערכת יחסים מחייבת.

בדקי את התגובות שלך היום לגבי מערכת יחסים מינית. האם את פוחדת לאבד שליטה? להפגין תשוקה? האם את מאמינה ומבינה את האינטרסים של בן הזוג? כמה את מדחיקה או ממצה את תחושת ההרפתקה בתוך חדר השינה ומחוצה לו, שחיונית לשמירת התשוקה במערכת יחסים ארוכת טווח?

    לייעוץ עם ד"ר דניאל דריי השאר/י פרטים ונחזור אליך

    תודה על פנייתך
    נחזור אליך בהקדם!
    פתח אפשרויות ליצירת קשר

      לייעוץ עם ד"ר דניאל דריי השאר/י פרטים ונחזור אליך

      תודה על פנייתך
      נחזור אליך בהקדם!
      חייגו אלינו