האם יצא לכם להביט למטה ולתהות: "מדוע הפין שלכם אינו ישר"? במידה שכן, תדעו שאתם לא לבד. למעשה, רק כ-20% מאיברי המין הגבריים הם באמת ישרים לחלוטין. כ-80% מהגברים חווים מידה מסוימת של נטייה – ימינה, שמאלה, כלפי מעלה או כלפי מטה. כשמדובר בתופעה שקיימת מלידה, היא בדרך כלל אינה מהווה בעיה רפואית ואינה מצריכה התערבות כל עוד היא אינה מפריעה מבחינה אסתטית.
אם העקמומיות קיימת מגיל ההתבגרות ואינה גורמת לכאבים או מפריעה לתפקוד המיני, אפשר להתייחס אליה כווריאציה טבעית של הגוף. במקרים של פין עקום שבהם העקמומיות המולדת מפריעה מאוד, אנחנו יכולים לשפר את המצב באמצעות טיפולים לא פולשניים כמו הזרקת חומצה היאלרונית.
מתי מדובר בבעיה רפואית?
הסיפור שונה לחלוטין כאשר מדובר בעקמומיות שהתפתחה במהלך החיים, ולא הייתה קיימת מלידה. מדובר בתופעה שסובלים ממנה מעט יותר מ-10% מהגברים. תופעה זו מוכרת רפואית בשם מחלת לה פיירוני (Peyronie's Disease). במצב זה, נוצרת רקמת צלקת או פלאק בתוך האיבר, הגורמת לעיוות בצורת הזקפה, שמביא לבעיות בתפקוד האינטימי. בניגוד לעקמומיות מולדת, כאן מדובר במצב שבהחלט דורש התייחסות וטיפול רפואי. הסימנים המחשידים כוללים עקמומיות שהופיעה לאחרונה, כאבים במהלך זקפה וקושי משמעותי בקיום יחסי מין.
גורמים והשפעות של עקמת הפין
מחלת פיירוני, שהיא הגורם העיקרי לעקמומיות פתולוגית, שכיחה יותר בקרב גברים הסובלים מסוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, או מחלות רקמת חיבור כמו דופויטרן. גורמי סיכון נוספים כוללים עישון, צריכת אלכוהול מוגברת, ניתוחים באזור האגן, ופציעות חוזרות באיבר המין.
ההשלכות של עקמומיות משמעותית באיבר המין עלולות להיות מרחיקות לכת. מעבר לכאב הפיזי של פין עקום, רבים מהגברים חווים מצוקה נפשית הכוללת ירידה בדימוי העצמי, חרדה ממגע מיני, ואף דיכאון. מחקרים מראים כי כ-48% מהגברים עם מחלת פיירוני מדווחים על דיכאון בדרגות שונות, וכ-54% חווים ירידה משמעותית בביטחון העצמי.
התופעה משפיעה גם על מערכות יחסים. סקרים מראים שכ-45% מהזוגות שבהם אחד מבני הזוג סובל ממחלת פיירוני מדווחים על ירידה בתדירות ובאיכות יחסי המין, וכ-30% מדווחים על מתח מוגבר בזוגיות.
מתי לפנות לרופא?
הקווים המנחים לפנייה לרופא כוללים מספר סימנים ברורים. ראשית, כל כאב במהלך זקפה מצדיק בדיקה רפואית. שנית, עקמומיות שהתפתחה לאחרונה ולא הייתה קיימת מאז ומתמיד. שלישית, עקמומיות משמעותית (מעל 30 מעלות) שמקשה על קיום יחסי מין. ולבסוף, הופעת בליטות או משקעים שניתן למשש לאורך איבר המין. אם יש לכם פין עקום ואתם לא בטוחים במה מדובר – פנייה מוקדמת לאבחון וטיפול היא קריטית, מכיוון שהתערבות בשלבים המוקדמים של מחלת פיירוני יכולה למנוע החמרה והתקבעות של העקמומיות.
הטיפול שלנו בפין עקום
הטיפול המשולב שאנחנו מציעים במרפאה של ד"ר דריי הוא פריצת דרך בתחום הטיפול במחלת לה פיירוני. אנחנו משלבים שתי טכנולוגיות מתקדמות שעובדות בסינרגיה מושלמת PRP – וחומצה היאלרונית. בטיפול PRP אנחנו לוקחים דגימת דם מהמטופל עצמו, מפרידים את הפלסמה העשירה בטסיות באמצעות צנטריפוגה מיוחדת, ומזריקים אותה ישירות לאזור הצלקתי. הטסיות משחררות גורמי צמיחה שמעודדים ריפוי רקמות ומפחיתים את הצלקת. במקביל, הזרקת החומצה ההיאלרונית עוזרת לעצב מחדש את האיבר ולשנות את הכיוון בחזרה למצב הנורמלי. החומצה ההיאלרונית, שהיא חומר טבעי ובטוח לחלוטין, ממלאת את החללים ומאזנת את האסימטריה שנוצרה בגלל הצלקת. שילוב זה נותן מענה כפול – הן לגורם הרפואי של הבעיה והן לתיקון הצורני של האיבר, ומאפשר לרוב המטופלים שלנו לחזור לתפקוד מלא ללא צורך בהתערבות ניתוחית. אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר כדי לחזור לדרך הישר!