לפי סקר שנערך בארה"ב בקרב נשים בנות 12-18, 1% סובלות מאנורקסיה, 5% מבולימיה ו 30% מוגדרות מועדות לסכנה. הפרעות האכילה הן המחלה הנפוצה השלישית בקרב בני נוער אחרי עודף משקל ואסטמה. סקר אמריקאי נוסף מראה שמגיל 9 עד 12 59% מהילדות כבר יתנסו בדיאטות. כולן רוצות להיות הכי רזות, וכמעט אף אחת לא מרגישה שהגוף שלה יפה מספיק. ההשלכות של דימוי גוף שלילי ידועות הפרעות אכילה יכולות לגרום לשיבושים במחזור החודשי, בעיות פוריות, וגם כמובן קשיים במיניות ובזוגיות: בתשוקה מינית, חשק מיני וכד'. וזה מעגל סגור מפני שחוסר סיפוק מיני הוא אחד מהסיבות הנפוצות של בולימיה. ההתעסקות באוכל מחליפה את ההתעסקות במיניות והסיפוק המיני. האוכל ממלא חלל. נשים חוות בעצמן שללא דיאטה הן מרזות בתקופות שהן חשות נאהבות ומחוזרות.
סוגי הפרעות אכילה:
קיימים 3 סוגים של הפרעות אכילה:
1. אנורקסיה – בדרך כלל מופיעה אצל נשים מגיל 13-20 , שמסרבות לאכול.
2. בולימיה – נשים שאוכלים בצורה של התקפים, העיקר למלא את הגוף ואז מקיאות הכול .
3. השילוב בין שניהם שזה אנורקסיה ובולימיה ביחד, פה יש הפרעה חמורה של נשים שגם לא אוכלות וגם מקיאות.
הפרעות אכילה – כיצד הן משפיעות על מיניות האישה?
נשים שיש להן הפרעות אכילה בדרך כלל יש להן גם הפרעות בחיי המין ובמיניות שלהן. גם כשחוזרים למשקל תקין אחרי הפרעות אכילה עדין הבעיות המיניות ממשיכות. כשנתקלים בבעיה כזו היא כמובן לפנות לטיפול, הפרעות אכילה מחייבות טיפול, לא ניתן לטפל בהן בעצמך.
הבעיות המיניות שמופיעות בזמן הפרעות אכילה הן שנשים מסרבות כל התבטאות של מיניות בגוף שלהן. הן גם הרבה פעמים מאבדות את המחזור וככה מאבדות חלק מהמיניות שלהן וגם מסרבות לגמרי לקבל כל מה שיכול להיות נשי או מיני בגוף . לא רוצות שהחזה יגדל ומתנתקות לגמרי מהגוף שלהן. נשים אלו יכולות לקיים יחסי מין אבל לא להיות באמת חלק מהם, הגוף נמצא אבל הן לא חלק מהאקט המיני.
הן כן יכולות לקיים יחסי מין אבל רק בתור כלי וללא רגש.
מניעת הפרעות אכילה אצל בנות בגיל ההתבגרות
כהורים אפשר לנסות לצמצם את הסבירות שהבת תחלה בהפרעות אכילה. לבית יש השפעה רבה.
לפעמים נשים שמפתחות הפרעות אכילה נמצאות במשפחות בהן האימא לא שלמה עם דימוי הגוף שלה וכל הזמן לא מרוצה מהגוף שלה, זה משפיע ישירות על הבנות. עוד דבר חשוב זה לחזק את הילדה על המראה החיצוני שלה, לפרגן מגיל קטן על הפיזיות שלהן. להשתדל לא להפוך את האוכל לאישיו בבית, לא להסתכל כעל מה היא אוכלת וכמה כל הזמן, לא להתרגש מזה שילד כשהוא קטן לא אוכל – ילד לא מרעיב את עצמו, לא לנסות לדחוף אוכל.
הפרעות אכילה אצל בת הזוג
כשרואים שהבת זוג מתחילה לרזות בצורה לא הגיונית, או גורמת לעצמה להקיא – חשוב להגיב. יש פעמים שגברים באים אליי ואומרים לי שבת הזוג שלהם נעלמת אחרי הארוחה לכמה דקות לשירותים וחוזרת כמו חדשה – לפנות לעזרה, לדבר עם הבת זוג, להבין אם יש היסטוריה של הפרעות אכילה ולהיות ערים לנושא. הפרעות אכילה לא רק פוגעות במיניות ובזוגיות. הן מחלה מסוכנת שחשוב לטפל בה מוקדם ככל האפשר.