בעתידה של כל ילדה פזורים מעברים שונים, שכל אחד מהם ישפיע ויטלטל את גופה ורגשותיה. מעבר מילדה לנערה והשלמת תהליך התבגרות מיני שבסופו היא תמצא את הקשר והמינון הנכון לה , אישית, בין מין, אהבה וזוגיות. שינוי של הריון, לידה ומציאת האיזון בין להיות אימא ולהישאר מאהבת. ובדיוק שנראה שהבנו איך לתפעל וליהנות מגופינו, אז מגיע השינוי הביולוגי הבא, וטורף את כל הקלפים. גיל המעבר של האישה כרוך בשינויים פיזיולוגיים לא מעטים. אחד המרכזיים שבהם הוא הפסקת המחזור החודשי, תהליך שמתרחש לרוב בין הגילאים 52-55. להפסקת הוסת השלכות פסיכולוגיות, פיסיולוגיות לא מעטות, וגם שינוי זה הוא בעל השפעה בלתי מבוטלת על המיניות ועל הזוגיות.

שנן נשים שרואות בהפסקת המחזור החודשי הקלה גדולה. סוף כל סוף נגמר הסיוט של הכאבים ואי הנוחות (ידוע שיותר מ-40% מהנשים מתלוננות על כאבים ו/או דיכאון בזמן המחזור). הן רואות בתהליך הזה התחלה של תקופה טובה, במהלכה יוכלו סוף כל סוף ליהנות מסקס במשך כל החודש, ללא סכנה להיכנס להריון. הן ממש משתחררות מעול גדול.

מצד שני ישנן נשים שרואות בהפסקת המחזור סימן להזדקנות ובלות של הגוף. סיום של תקופת הפוריות והנשיות שלהן.

לפרספקטיבה הזו ישנה, כמובן, השפעה גדולה על הזוגיות והמיניות שלהן.

חלק מהנשים שנגמרה להן הווסת, בעיקר אלו שחוו מיניות לא טובה, מכניסות את עצמן לפנסיה מינית. הפסקת המחזור החודשי מזכה אותן להערכתן בפטור מיחסי מין. לנשים הללו שלא רוצות סקס יותר, כדאי לדעת שצב כזה עלול לגרור בגידה: על פי מחקרים, 86% מהגברים עד גיל 90 מקיימים יחסי מין לפחות פעם בשבועיים, כלומר כנראה שהם מוצאים לעצמם אלטרנטיבות, גם כשהאישה אינה מעוניינת בסקס.

נשים אחרות נכנסות ללחץ ולדיכאון. הן חוששות שהבעל לא ימצא בהן יותר עניין, שיראה בהן נשים זקנות, בלות, לא סקסיות ולא מיניות. זה במיוחד מלחיץ אם הבעל בשיא אונו, נראה טוב ומביע עניין בנשים צעירות.
גיל המעבר והפסקת המחזור החודשי, מלווים גם בגלי חום, ירידה ברמות האסטרוגנים בגוף ושינויים הורמונאליים שעלולים להוביל לעצבנות ודיכאון. מצב זה כשאינו מטופל יביא בהכרח להופעתן של בעיות שונות , שלרוב קשורות זו בזו,בתפקוד המיני. פחות הנאה מיחסי מין, אובדן החשק המיני, אורגזמה חלשה וכאבים בקיום יחסי מין הן התלונות השכיחות שאני שומע מפציינטיות בתקופה זו.

לסקסולוגיה הרפואית יש פתרונות לתופעות גיל המעבר: טיפול הורמונאלי משלים לגיל המעבר אמור לפתור את הבעיות הללו.

לנשים שהפסקת המחזרו החודשי כל כך מציקה להן , שחשות צעירות ומושכות, ורצונן ויכולתן לתפקד מינית מותנות וקשורות בעיקר לדימוי העצמי שלהן כנשים פוריות שמקבלות ווסת סדירה כל חודש, אפשר להחזיר את המחזור באופן מלאכותי. המחזור הוא תופעה פיזית, הורמונאלית ,וגם כשנוטלים גלולות למניעת הריון, המחזור מלאכותי. על פי אותו הגיון, גם כשפסק המחזור, ניתן להשיב אותו באופן מלאכותי.

פיתרון אחר לנשים שהפסקת המחזור החודשי משפיעה עליהן לרעה , יכול להיות טיפול אנטי דיכאוני לתקופה קצרה, או טיפול פסיכולוגי/סקסולוגי במהלכו יוסבר לאישה שמדובר רק בשינוי פיזיולוגי, טבעי של הגוף, וגם ללא מחזור, עם היא מטופלת מבחינה הורמונאלית, היא לא פחות נשית, מינית או סקסית מאי פעם. אין כל סיבה שהדימוי העצמי וחיי המין שלה ייפגעו.
נשים שטיפלו בעצמן, ודאגו לתחזק את עצמן מבחינה הורמונאלית, לא אמורות לסבול משום שינוי, למעט היותן לא פוריות, מה שמהווה יתרון מבחינה מינית מפני שאפשר לקיים יחסי מין ללא חשש מהריון, וללא צורך להשתמש בגלולות למניעת הריון, שתכופות פוגעות בחשק המיני.

הטעות הגדולה של הרבה נשים בגיל המעבר זו המחשבה שאם הסימפטומים של גיל המעבר נעלמו ואין יותר גלי חום, זה סימן טוב. האמת היא הפוכה, זה סימן שלילי, שהגוף כבר התרגל לחוסר בהורמונים וגם התרגל לא לתפקד מינית. אני חוזר ומזכיר שאין גיל שמגביל את המיניות שלנו, להיפך, הרי מיניות טובה היא לא רק כושר פיזיולוגי אלא בעיקר ניסיון ובשלות רגשית. בנוסף, היכולת להגיע לאורגזמה אצל נשים מתגברת עם הגיל, עם ההכרות את הגוף והגברת האינטימיות הזוגית.